Over Pekelahof

Over Pekelahof

Brasserie-Restaurant Pekelahof is een begrip in de regio. Al meer dan 30 jaar staat het restaurant op een markante plek in Oude Pekela.

Wat kan Brasserie-Restaurant Pekelahof u bieden?

  • Een ruim restaurant met 100 zitplaatsen
  • De Spieskamer met 50 zitplaatsen en een eigen bar
  • Een grote zaal voor bruiloften en recepties tot 200 personen.
  • Een uitgebreide kaart
  • En dit alles in een rookvrije ambiance
  • Voldoende parkeerplaatsen, die ook nog eens gratis zijn!

U kunt bij ons, naast dineren van de kaart, ook genieten van heerlijke grill-specialiteiten en ‘doe het zelf’ opties, zoals steengrillen en gourmetten. Dit aangevuld met de lekkerste bijgerechten en groenten.

Puro Koffie

valuesWij serveren in ons restaurant de lekkerste puro-koffie. Dit is koffie geproduceerd volgens het Max Havelaar fair-trade principe en is een mix van de beste koffiebonen. De samenstelling is het resultaat van talrijke proeverijen door een panel van échte professionals.

Puro’s geheime recept bestaat uit een combinatie van bonen die geproduceerd worden door kleine boeren en plantagearbeiders die met hart en ziel betrokken zijn bij de koffieteelt en met veel zorg hun koffiebonen oogsten.

Lees er meer over op Puro Coffee

Brouwerij Westerwolde

Sinds kort hebben wij een aantal heerlijke lokale speciaal bieren op onze bierkaart staan ( deze kunt u vinden bij wijn en bier ).

Brouwerij Westerwolde is een ambachtelijke bierbrouwerij opgericht in 2017. Gevestigd in een voormalige biggenschuur op het bedrijf van de familie Verweij in Vlagtwedde, gelegen in het hart van de mooie gemeente Westerwolde. In 1927 kwam opa Verweij vanuit Amsterdam Sloterdijk naar het gehucht Over de Dijk, tussen Sellingen en Vlagtwedde, om een nieuw melkveebedrijf te starten. Tot 2005 bleef dit een gemengd bedrijf van akkerbouw, melkvee en varkens. In dat jaar werd het bedrijf verandert in een kwekerij van snijheesters en pioenrozen.

In 2011 zijn we begonnen met de verhuur van een naast de brouwerij gelegen gezellige vakantieboerderij (geschikt voor max. 14 personen, www.deweyde.nl) en in 2017 zijn we officieel gestart met de brouwerij.

De bierbrouwerij is een min of meer uit de hand gelopen hobby van vader Harm en zoon Thijs Verweij. Samen brouwen we met zorg, liefde en aandacht de verschillende soorten speciaalbier en zijn we voortdurend bezig om nieuwe recepten te proberen en het gehele brouwproces te optimaliseren.

Zoon Thijs heeft in juni 2020 zijn opleiding Bierbrouwer in Rotterdam afgerond en is daarmee de jongste brouwer van Nederland! Hij werkt nu volop mee in de kwekerij en brouwerij en heeft als specialiteit de bijzondere koud-gedestilleerde bieren.

In de brouwerij staat de kookketel (die Harm op de kop wist te tikken in… Amsterdam Sloterdijk 😊, dus waar opa vandaan kwam) en zijn er 7 vergistingstanks met elk een inhoud van ruim 500 liter. Per keer wordt er 500 liter speciaalbier gebrouwen. Er is een proeflokaaal zodat we proeverijen aan kunnen bieden voor groepen tot max. 25 personen.

De naam “Westerwolder” geeft aan dat we een regionale brouwerij zijn met hart voor de streek. We brouwen en verkopen bier met eerlijke grondstoffen en zonder hulpstoffen. Alles puur natuur.  Als vaste basis-ingrediënten is daar natuurlijk het water uit de Westerwolder grond bij Sellingen, mout, hop en gist. Om de unieke smaken te krijgen voegen we soms kruiden / specerijen en/of fruitsoorten toe. De ingrediënten worden zoveel als mogelijk lokaal ingekocht.

In 2019 hebben we brouwgerst op ons eigen bedrijf verbouwd, met daarbij zeker aandacht voor een duurzaam beheerde bodem. Na het noodzakelijke mout-proces wordt dit Westerwolder gerstemout één van de hoofdingrediënten  voor onze Westerwolder bieren.

We hebben een ruim assortiment en naast de 6 vaste soorten speciaalbier zijn er verschillende soorten verkrijgbaar die met de seizoenen mee veranderen.  De winkel bij de brouwerij is elke zaterdag geopend van 11.00 tot 15.00 uur. De  beschikbare bieren zijn daar te koop, en ook verkopen we cadeau-pakketten, glazen of cadeaubonnen voor een proeverij.

Alle bieren van Brouwerij Westerwolde (met uitzondering van de Frisse Pils en de Rijke Pils) zijn bovengistend met hergisting op de fles. Ze worden gebrouwen op de ‘slow-manier’ en krijgen volop de tijd om op een natuurlijke manier op smaak te komen. Er komt geen pasteurisatie of filtering aan te pas om het proces te versnellen. En dat proef je!

Brouwerij Westerwolde